Yhdistysasiat

Tälle sivulle on koottu linkkejä yhdistystoimijan avuksi.

Suomen Kylätoiminta ry

Suomen Kylätoiminta ry tarjoaa hyödyllistä tietoa kylätoimijoille, esimerkiksi mallisäännöt kyläyhdistyksille. Säännöt on ennakkotarkastettu patentti- ja rekisterihallituksessa. Kyse on mallisäännöistä, joita toimijat voivat niin halutessaan käyttää ja hyödyntää laatiessaan omia sääntöjään. Mallisääntöjä ei välttämättä voida sellaisenaan käyttää omassa toiminnassa, vaan oman toiminnan erityispiirteet on aina otettava huomioon, kun sääntöjä laaditaan. Mallisäännöt ja muuta hyödyllistä tietoa on ladattavissa Suomen Kylätoiminnan sivuilta.

Ajankohtaista yhdistystietoa YHTÄLÖ-oppaasta

Yhdistysten talous- ja vero-opas YHTÄLÖ on jokaisen yhdistystoiminnassa mukana olevan käsikirja. Opas neuvoo pienen yhdistyksen arkisissa talous- ja veroasioissa.

Maaseutupolitiikan neuvoston kansalaistoiminnan verkoston toimesta tehty sähköinen opas on päivitetty ajan tasalle huhtikuussa 2016. Oppaan tarkoitus on olla yhdistyksille ja niiden hallituksille yleisluontoinen katsaus yhdistystoimintaan, talouden suunnitteluun, kirjanpitoon, tilinpäätökseen, verotukseen ja työnantajan velvollisuuksiin liittyviin kysymyksiin.

YHTÄLÖ – yhdistyksen talous ja verotus, mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata

Muut rahoituslähteet

Leader-rahoituksen ja ELY-keskuksen hankerahoituksen lisäksi yhteisöille ja yksityisille tahoille on tarjolla monia muitakin avustusmahdollisuuksia. Seudulliset Kyläköörissä on itua ja Hinku -kylähankkeet ovat koonneet oppaaseen erilaisia rahoitusvaihtoehtoja aihepiireittäin.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje