Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä 8.6.2019 tarjoaa jälleen tapahtumia kylissä ympäri Suomen. Kylät kutsuvat kaikki liikkeelle ja tutustumaan elämäänsä. Avoimet Kylät -päivänä järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon.

Kylät kutsuvat kylään lauantaina 8.6.2019

  • Kyläpäivä Kihniänkylän Sampolassa klo 11-15 (os. Virtaintie 837, Peräseinäjoki). Monipuolista ohjelmaa lapsille kuten temppurata ja legoilua. Saappaheittokilpailu ja  kolmiottelu eri sarjoin.  Jokirannassa villalankojen kasvivärjäysnäytös sekä virkkuugraffittien tekoa. Lisäksi käsityönäyttely,  musiikkia, arpoja, makkaraa, pyttistä sekä maa- ja kotitalousnaisten kakkukahvila. Järj. Kihniänkylän maa- ja kotitalousnaiset sekä nuorisoseura, Peräseinäjoki.
  • Lasten maatalousnäyttelyt klo 11-15 Hanhikosken pesäpallokentällä (os. Koskentie 124, Ylistaro) Lapsille erilaisia puuhapisteitä  ja talutusratsastusta, nähtävillä monenlaisia koneita ja eläimiä. Buffetista on saatavilla mm. kaffia, makkaraa ja muurinpohjalättyjä. Mukavan tapahtuman tunnelmasta ja buffetin herkuista kannattaa kaikenikäisten lähteä nauttimaan. Tapahtuma järjestetään kuudetta kertaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy! Järj. Hanhikosken kyläseura ja Hanhikosken maa- ja kotitalousnaiset, Ylistaro.
  • Heppapäivä klo 12-17 Keskikylän maneesilla (Hulkontie 10, Jalasjärvi). Lapsille hevoskerho klo 12-14, talutusratsastusta ja mahdollisuus osallistua hevosten hoitamiseen klo 14-15, näytösluontoinen esteratsastusvalmennus klo 15-17. Järj. Keskikylän kyläyhdistys ja Jalasjärven ratsastajat.
  •  Luontoretki Kaukolannevan laavulle klo 16. Perillä mm. tarjolla makkaraa  sekä luontoaiheinen tunnistamiskilpailu palkintoineen. Perillä voi tuoda esille ideoita nevalenkin ja laavualueen käytön ja viihtyisyyden kehittämisestä. Nevalenkki on n. 3,5 km pitkä ja laavu on sen puolessa  välissä. Kuntopolulle pääsee Pertunkujan ja Nevakujan päästä. Järj. Ylistaron Kirkonkylän Asukasyhdistys.

Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset ja yhdistykset. Päivän järjestämisestä, tiedottamisesta ja markkinoinnista vastaavat maakunnalliset kyläyhdistykset sekä Leader-ryhmät yhdessä Suomen Kylät ry:n kanssa.

Avoimet Kylät -päivässä mukana olevat kylät löytyvät  GoogleMaps -kartasta.

 

 

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje