avoimet kylät

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä 9.6.2018 tarjoaa jälleen tapahtumia kylissä ympäri Suomen. Kylät kutsuvat kaikki liikkeelle ja tutustumaan elämäänsä. Avoimet Kylät -päivänä järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon.

Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset ja yhdistykset. Päivän järjestämisestä, tiedottamisesta ja markkinoinnista vastaavat maakunnalliset kyläyhdistykset sekä Leader-ryhmät yhdessä Suomen Kylät ry:n kanssa.

Ilmajoen, Jalasjärven ja Seinäjoen Avoimet Kylät -päivän tapahtumat:

  • Kyläpäivä Kihniänkylän Sampolassa klo 11-15. Monipuolista ohjelmaa lapsille kuten temppurata, legoilua, haliberni Bella ja lukukoira Elli, Peräseinäjoen monipalvelukirjaston satutuokio ja  paikalla myös kaupungin nuorisobussi. Lisäksi käsityönäyttely, saappaanheittokilpailu, musiikkia, jäätelöä ja kahvio. Luova leiri lapsille -sirkusleirin päätöstilaisuus ja esitys Hetki taiteilijalle klo 11. Järj. Kihniänkylän maa- ja kotitalousnaiset sekä nuorisoseura, Peräseinäjoki.
  • Hanhikosken lasten maatalousnäyttelyt klo 11-15 pesäpallokentällä, jossa  on nähtävillä koneita ja eläimiä, lisäksi on monenlaisia puuhapisteitä lapsille. Taskurahaa mukaan buffetostoksia ja talutusratsastusta varten. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Järj. Hanhikosken kyläseura ja Hanhikosken maa- ja kotitlaousnaiset, Ylistaro.
  • Patikka- ja luontoretki Kaukolannevan laavulle klo 13-16. Laavulla Ylistaron kirkonkylän asukasyhdistyksen makkaratarjoilu. Matkalla ja perillä on luontoaiheista tietoa ja kilpailukysymyksiä. Reitin pituus on noin 3,5 km ja laavu sijaitsee reitin puolessa välissä. Katso reitti tästä. Järj. Ylistaron kirkonkylän asukasyhdistys.
  • Rinta-Kaukolan kotimuseopäivä klo 11-14. Tutustu historialliseen taloon ja talonpoikaisesineistöön eri aikakausilta. Esillä iso koulukirjakokoelma. Järj. Ylistaron kirkonkylän asukasyhdistys.
  • Kirpputoritapahtuma Könnin kylätalolla klo 10-15. Myyntipaikkoja sisällä sekä ulkona peräkonttikirppistyyliin. Myyntipaikka kyläseuran jäsenille ilmainen, muille 5€. Kylätalolla myös Harjunmäen-Kiikerin Maaseutunaisten pop up -kahvila sekä kyläseuran nuorisojaoston järjestämää ohjelmaa perheen pienimmille. Kyselyt ja myyntipaikkavaraukset  040 7172226 / Lotta. Järj. Könnin kyläseura, Ilmajoki.
  • Huissin kyläkirpppis. Kohteita ympäri kylää, karttoja saatavilla Huissin Urheilutalolta.
  • Käy kylähän -Jalasjärven kylien kierros. Kymmenen eri tapahtumaa. Pyöräille, mopoile, autoile tai kävele kierros Jalasjärven kylältä kylälle tai valitse itsellesi sopiva matka. Kylien kohteet ovat auki pääsääntöisesti klo 10–18.

Avoimet Kylät -päivässä mukana olevat kylät löytyvät GoogleMaps -kartasta.

 

 

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje