Pasto

Paston kylästä on Alavudelle matkaa noin 30 km, Seinäjoelle 35 km ja Peräseinäjoen keskustaan 8 km. Kylä on pieni maalaiskylä, jossa on vajaat 30 taloutta, kylällä asuu kaikenikäistä ihmistä pienistä lapsista vanhuksiin.

Palvelut

Kirkonkylään kulkee kerran viikossa pikkubussi. Myös Seinäjoelle pääsee aamupäivän linjaautovuorolla asioille ja iltapäivällä takaisin.

Yhteisessä käytössä olevat tilat

Paston entinen koulu, jossa on melko iso sali ja pieni keittiö. Yläkerran vanhoissa luokissa on kansalaisopiston kudontapiiri, siellä voi käydä kutomassa esimerkiksi mattoja ja muita kangaspuilla valmistettavia kodintekstiilejä.

Harrastusmahdollisuudet

Kylän raitilla voi lenkkeillä kauniissa luonnossa oman mieltymyksensä mukaan. Muuta liikuntatoimintaa ei tällä hetkellä ole järjestetty.

Alueella toimivat yhdistykset

Paston Maa- ja kotitalousseura ja Paston Maa- ja kotitalousseuran naisjaosto. Kylätoimikuntakin virallisesti on, mutta se ei toimi tällä hetkellä.

Kylän vahvuudet

Pieni rauhallinen maalaiskylä.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Entisellä koululla voi järjestää monenlaista, esimerkiksi tanssikursseja tai muuta toimintaa, koska kiinteistö on kaupungin omistuksessa.

Vältettävät uhat

Tie pitäisi pitää kunnossa, jotta kylälle voisi rakentaa ja kylään muuttaa uusia asukkaita. Liikenneyhteydet täytyisi säilyttää, ettei vanhempien ihmisten tarvitsisi muuttaa keskustaan palveluiden lähelle.

 

Paston Maa- ja kotitalousseura ry
pj Markku Jaskari, puh. 0400 260 577
pj Tuija Hautakorpi, puh. 040 571 2806
hautakorpi@netikka.fi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje