Hirvijärvi

Hirvijärven kylä sijaitsee keskellä Jalasjärven kuntaa. Nimensä kylämme on saanut sen länsipuolella sijaitsevasta Hirvijärvestä. Hirvijärvi on laajasti tunnettu lintuvesi. Hirvijärveen laskee kylän läpi virtaava Hirvijoki. Hirvijärven kylä sijaitsee melko laajalla alueella ja se koostuu kolmesta kylän osasta Komsista, Mäntykoskesta sekä Hirvikylästä. Kyläämme kuuluu lähes kolmesataa taloutta. Kylässämme toimii noin 55 oppilaan kyläkoulu. Maastoltaan kylämme on kumpuilevaa ja asutus on keskittynyt pääosin korkeimmille paikoille. Viljavat peltomaisemat kuuluvat olennaisena osana kylämme maisemaan. Maatalous on monen talouden pääelinkeino. Asuminen ja eläminen kylässämme on luonnonläheistä ja rauhallista. Kylässämme risteilevät lukuisat pikkutiet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet lenkkeilyyn ja kesäisin pyöräilyyn.

Palvelut

Hirvijärvellä on oma kolmeopettajainen kyläkoulu sekä koululaisten iltapäiväkerho. Kirjastoauto kiertää kylässämme kaksi kertaa viikossa. Asiointiauto kuljettaa keskustaan kaksi kertaa viikossa kotiovelta asti. Myös jäätelöauto kiertää kylässämme.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kyläyhdistyksen ylläpitämässä Mäntyrannassa kyläläiset voivat viettää vapaa-aikaansa uiden, grillaten sekä rantalentopalloa pelaten. Koulumme ympäristössä kiemurtelee pururata niin lasten kuin aikuistenkin käytettäväksi. Koulumme tiloissa toimii myös erilaisia kerhoja ja eri järjestöt käyttävät tilojaja toimintaansa. Kylätalossamme Raittiustalossa voi järjestää sitten isompiakin juhlia ja erilaisia tilaisuuksia.

Kylän tapahtumia

Kylämme lukuisat yhdistykset järjestävät monenlaista toimintaa ympäri vuoden. Tapahtumista mainittakoon perinteinen pääsiäisvalakia, kauneimmat joululaulut yhdessä seurakunnan kanssa, kesäinen lauluilta Mäntyrannassa, kukkamyyjäiset keväisin sekä kesäaikaan viikottaiset pyöräretket.

Rakennuspaikkoja

Kylämme tyhjiä rakennuspaikkoja voi tiedustella suoraan maanomistajilta tai kyläyhdistyksen kautta.

Alueella toimivat yhdistykset

Hirvijärven kyläyhdistys, Hirvijärven maa-ja kotitalousseura, Jalasjärven itäinen metsästysyhdistys, Raittiusseura Säde xiv, diakoniapiiri, 4H-kerho,Viinamäen maa- ja kotitalousseura.

Kylän vahvuudet ja mahdollisuudet

Kylämme tärkein vahvuus on oma kyläkoulu, Raittiusseuran kylätalo, monipuolinen luonto ja ympäristö, hyvä tieverkosto ja sijainti lähellä keskustaa. Kylämme mahdollisuudet ovat oma kyläkoulu, lapsiperheet kylällämme.

Erityispiirteet

Hirvijärvellä pääelinkeinona on maatalous. Aktiivisia tiloja on lähes 90 ja eri alojen pienyrittäjiä yli 30. Heittolan tasokas motocrossrata on suosittu harrastajien keskuudessa. Hirvijärvi tarjoaa hyvät puitteet lintuharrastajille. Taivalkosken mylly on valmistanut jo vuosikymmeniä perinteikästä talkkunaa. Yritys on saanut useita kunniamainintoja tuotteistaan.

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Hyvä tieverkosto ja sijainti. Rakennusmaa on edullista.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Käynnissä oleva Hirvijärven kunnostus, ihmisten aktivointi erilaisilla tapahtumilla ja yhteishengen lisääminen.

 

Hirvijärvi-Komsi kyläyhdistys ry.
www.jalasjarvenkylat.fi/hirvijarvi
pj. Sari Kuuppelomäki, puh. 0400 862 624
sähköposti: samaku@netikka.fi

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje