Hanhikoski

Hanhikosken kylä on elinvoimainen, nuorten perheiden suosima kasvukeskus Ylistarossa. Yrittäjyys ja maanviljelys ovat keskeisessä asemassa Hanhikoskella. Rauhallinen luonto ja kylän halki kulkeva Kyrönjoki luovat rajattomat harrastusmahdollisuudet. Asukkaat ovat aktiivisesti mukana kylän kehittämisessä. Vaikka asutus on harva, voi tunnelma silti niin halutessaan olla tiivis. Hanhikosken kylä sijaitsee Kyrönjoen varrella, Vaasa-Lapua-tien kupeessa. Kylältä ajaa Ylistaron keskustaan ja Lapualle vartissa ja Seinäjoelle 25 minuutissa.

Palvelut

Ryhmis, kauppa- ja kirjastoauto, jumppa ja kutomapiiri. Kylätalolla on kerran viikossa tyttöpoikakerho ja kesäisin on pyhäkoulua. Hanhikoskella toimivia yrityksiä ovat mm. Leila’s
Hyvät Maut, huonekalutehdas HKT Myllymäki, P. Hietamäen entisöinti ja maatilamatkailukohteet (Takala ja Koivusalo). Lisäksi on erilaisia koneurakointipalveluita, kuten kaivinkone- ja metsäurakointia. Oma vesihuoltoyhtymä, Koivulakson vesi Oy.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Noin 60–70 hengen kylätalo, jonka pihapiirissä luistelukenttä ja lapin kota. Valaistu pururata ja pesäpallokenttä. Malkakosken uima- ja kesäharrastuskeskus.

Alueella toimivat yhdistykset

Hanhikosken kyläseura, Hanhikosken maa- ja kotitalousnaiset, metsästysseura sekä Herättäjä-yhdistys Kosken paikallisosasto.

Kylän tapahtumia

Perinteikäs pääsiäiskokko sekä puurojuhla. Lisäksi paljon pienempiä tapaamisia ja tapahtumia pitkin vuotta.

Rakennuspaikkoja

Kaupungilla on vapaita tontteja Kosken asuntoalueella. Lisäksi tontteja voi kysyä kyläseuran puheenjohtajalta.

Kylän vahvuudet

Yhteishenki, luonto, joki, ryhmis, elinvoimaisuus, paljon nuoria, hyvät kulkuyhteydet.

Kylän mahdollisuudet

Asukaskanta on melko nuorta, joten kylän pitäminen virkeänä ja elinvoimaisena lienee turvattu. Lisäksi nuoret ovat aktiivisesti mukana kylän toiminnassa. Kaupungin tukea kuitenkin tarvitaan näiden ominaisuuksien ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Erityispiirteet

Kylän halki virtaava Kyrönjoki. Kylällä on paljon nuoria perheitä.

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Hyvät kulkuyhteydet ja tiet. Laajat rakentamismahdollisuudet. Työntekijöiden helppo kulkea moneen suuntaan, lyhyt matka Ylistaroon, Lapualle ja Seinäjoelle.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Teiden parannus. Kyrönjoen esiintuominen ja rantarakentamisen salliminen. Ryhmiksen vireyden säilyminen ja pihan viihtyvyyden lisääminen.

Vältettävät uhat

Kulkuyhteydet ovat mainiot, mutta tien kunto on osittain välttävä. Suosittu ryhmis on kylämme sydän, joten sen säilyminen kylällä on hyvin tärkeää.

 

Hanhikosken kyläseura ry
www.hanhikoski.nettisivu.org

pj Tarja Latva-Käyrä puh. 050 562 6586
sähköposti hanhikoski.kyla@gmail.com

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje